söndag 31 oktober 2010

Sista oktober

Stackars Sandra packar och packar, lägenheten blir ju inte besiktigad förrän i morgon, samma dag som hon har tillträde...synd att det inte blev i fredags så vi kunde ha flyttat in henne under helgen.
Anton har vatt här och bytt däck på sin ena bil "gammsaaben"
Matilda har kört rally med :
Stackars lilltuppen är inte alls herre på täppan så som han säkert hade önskat,
han är så horny men gammhönsen bara fräser åt honom och jagar iväg han.
ungtuppen Pellegnillot som inte får  till det
Filmen visar en kylargardin som sitter på Peos PV, hehe !! vilken grej !!

Peos nya PV 444

Har plockat med reservdelarna vi fick hem tillsammans med de nya bilarna, sytt och tejpat upp taket på min gamla råttan, nu har jag ju faktiskt lite sikt ut genom bakrutan.
lite foton på Peo,s "nya" PV

 

Matilda !!

Har plåtat Matilda ikväll !! snyggt motiv men inte lika bra fotograf !!





Lika som bär !?

                                       Morgan i Ullared

                   Jobbig hjälpsam person på IKEA
 i serien Nilsson & Bengtsson i tidningen Uti vår hage

Lördagskväll i pimp my ridetecken

Ja då har man hela gården full med bilar, tre PV,s , en Amazon + en i skogen, tre Range Rover, BMW,n till vardags, en Ford som ev. ska bli min vardagsbil, Mazdan som är jakt och skogsbilen och diverse annat skrot = alldeles för många.

Vi vet hur man roar sig en lördagskväll gubben och jag, satt vid varsin dator och surfade efter biltillbehör, flyttade efter en stund in i samma rum iaf, då det blev mycket ropande och trixande annars. Nu blev det mer greppande och skålande. Gillar min man jag.

Nu har vi  iaf köpt fyrpunktsbälten till min bil:
Då jag inte vill köra utan bälten, måste kolla upp vad bilbesiktningen säger om dem, men det måste ju va bättre än inga alls som jag ju faktiskt FÅR köra med iom årsmodellen.

Har också köpt ett stylingkit innehållande Ratthölster, växelspaksdamask, växelspaksknopp, pedalset och ventilhattar
De må va en Ratcar på utsidan men insidan kommer att bli snygg.
 Gubben har även skaffat mig bilmattor  då det inte fanns några innan.
Själv köpte han Engine Start Set till sin kärra, nya stolar samt ratt.


Nu är det bara mitt körkort som fattas .............. PINSAMT!!

lördag 30 oktober 2010

Middag

Kokar fond på kräftskal till fisk och kräftgryta, massor med vitt vin i, blir mumma!

Nya PV,s

Peo, Anton och Matilda är i Sveg och hämtar hem våra nya PV,s fick foton via mobilen.
En som Peo ska ha Volvo PV 444
och en som ska vara donator till båda två

Jag måste fixa till taket som hänger i min PV 544 och skymmer sikten bakåt, och har nya sidospeglar som ska på, har även nya rallysäten som ska in i den ....vinterdojjorna är på, nu är det bara säkerhetsbälten som saknas, för det vill jag ha, Peo hävdar att man inte ska köra av eller krocka för det är dumt..Men han har ju bott med mig i ett par år nu så han borde ha lärt sig att kan man göra sig illa så skadar jag mig massor.

tisdag 26 oktober 2010

Stubbar, stock och sten

Jag älskar att vara ute i skogen, det är min kyrka det, man känner ett stort lugn och samtidigt en respekt för naturen, man är där på deras villkor, att se det vackra i en sten eller stubbe gör mig lycklig och andäktig.








För länge sen, för länge sen

För några år sen jobbade jag som aktör på Jamtli Historieland, det var ett av de roligaste jobb jag haft.
Jag gestaltade kocka i ett jämtländskt skogshuggarläger nära norska gränsen år 1942,andra världskriget innebar brist på drivmedel för både bilar, hem och industri så skogen var värdefullare än någonsin.
Vår vardag innebar ransonering, tjuvjakt, byteshandel, norska flyktingar och motståndsrörelse. Skador i skogen samt att som ensam kvinna hantera ett helt lag med män ensam ute i skogen. Jag hette då Maria, var smålänning (såklart) som blivit änka då min make dog i skogen, blev av med vår gård och var tvungen att försörja mig och mina barn på egen hand och tog jobb som kocka, jag jobbade mig upp genom landet och trivdes nu i Jämtland. Kroppen började bli sliten efter många slitsamma år i skogen och längtan var att kunna gå i pension och skaffa en lägenhet i Östersund med elektricitet och elspis, mången timma lästes det i tidningar och broschyrer om elspisens under.Jag hade unga flickor som jag skulle lära upp som kockor hos mig och vi sov i köket dit inte männen hade tillträde utan lov.

Sandra var och jobbade hos mig en dag

I detta foto Maria Flink som spelade min syster





Kärleken

Många vänner från förr har frågat mig flera gånger om hur Peo ser ut,
 så nu har jag bett om lov att få lägga ut foton på honom.
                                            Min fina man !!
                                 Oftast ser han dock ut så här på foton:

                                                        Ingen linslus han inte.

                                                           

Hemma sjuk, tur gubben har köpt:

måndag 25 oktober 2010

En PV till !!

Peo kom nyss in till mig som ligger däckad med paj rygg, ånyo med hundvalpsögon han hade hittat en PV till på BLOCKET och med den kom även en reservdelsbil och ytterligare reservdelar.Han ringde direkt och ett muntligt avtal är gjort.

Helgen som gått !

Var på Glitter i Vigge i Lördags,vilka fantastiska röster!! En toppenshow med en kavalkad av gamla nostalgilåtar. Undrar hur många klädbyten de gjorde under kvällen ?

Vilka fantastiska tjejer och killar !!


fredag 22 oktober 2010

Horseshow i Globen i november!!!

Caroline som jag jobbade med på Sånga Säby http://www.sanga-saby.se/för typ 100 år sen frågade mig idag om jag hade lust att komma ner till Stockholm och hänga med på Hästshowen i Globen för hon hade två biljetter, har lust ??!! jaaaaaaaaaaaaaa, jag blev jätteglad, har inte träffat Carro på ja, kan det va fyra år så det blir ju hur roligt som helst att ses och göra något kul ihop!!
Har kollat med schema på jobbet ( har jobbhelg då),gubben min fast jag inte behöver be om lov så hör väl det ändå till god ton... och har kollat upp tåg verses flyg ner. Åhh! vad roligt det ska bli!
http://www.stockholmhorseshow.com/

torsdag 21 oktober 2010

Dollarstore !!

Var ledig idag, stog och pratade med mamma i telefon, hon var ju tvungen och berätta att de hade snö i Hultsfred och hoppades förmodligen att inte vi hade någon, men tji, det har vi fast mindre än er, men det börjar vi ju bli vana vid efter förra årets vinter. Nååå, till saken, då dog plötsligt telefonen, insåg att all ström gått... hmmm, kikade på lappen från Jämtkraft på kylskåpet och kände att det borde jag ju haft koll på. De håller på att gräver ner fiberkabel och bröt strömmen för det. Mem jag var helt oförberedd, herregud länge sen vi fick den där lappen ju, hålla koll på det !! Hade alltså inte kokat kaffe, hällt upp något vatten eller nått vettigt... snopet och det kyler ut fort nu när man har lite halvvärme inne, har ju inte vatt kallt innan . Men, sicken tur att vi funderat på att åka till Dollarstore i Strömsund och handla grejer till Sandras lägenhet...
Så vi drack o,boy till mackan och tog bästa pv,n ut till bussen....
114 spänn kostar det att åka till Strömsund, herregud, och det var mycket folk på bussen så folk vill tydligen dit. Kommer man bara norr om Häggenås känns det som Lappland.
Väl framme, så hamnade väl första varan i vagnen ca , 15 sek efter köpstart och så fortsatte det .....
Jag skötte mig rätt bra , men som en liten pojke som passerade oss utryckte det om Sandras vagn, -mamma,mamma kolla va mycket grejer hon hade i sin vagn, mamman- ja, tyst nu och kom... hehehhheee !!Hon köpte hushållsgrejer, tavlor, glas, frotté, bestick,knivar och mkt,mkt mer !!
Jag hittade iaf:

En galande tupp till Dexter, som han blev helt tokig i, äntligen får han ge sig på tuppen !!!

                                                          Sött par, tupp & höna
       Dessa fina fågelburar var ett set, jag ska dock måla om dem vita, gillar inte rött något vidare.
                De två svarta jätteljusen, det röda hade jag innan.
      Dessa två hängare ska jag ha ute eller om det blir ett växthus nästa sommar i det.
                Ett så enkelt litet fint kakfat för en selma.
              Sen hann man ju larva sig o ha lite roligt också, hu så jag ser ut, men det bjuder jag på.... Sandra tyckte jag skulle ha de här till något raffigt och överaska Peo, men jag vill ju inte karlstackarn ska skratta ihjäl sig heller... raffigt är väl inte vad man tänker på...

Tog oss med stor möda med allt ut till busshållplatsen där vi sen blev typ talk off the town,vem bryr sig?Inte jag iaf, busschaffören log gott när han kom ut och öppnade sidoluckorna så vi kunde stuva in grejerna... sen fick vi punka på PV,n hem från bussen och jag märkte det inte ens*skäms*
fasen det brukar ju va omöjligt att köra med punka men med PV,n märktes det inte ens, det var en lagom rad sambo som kom hem och påpekade det. Tur jag hade köpt smaskiga mutkakor...fasen kanske skulle köpt den där Minnie Mouse rosetten ändå!!