söndag 25 september 2011

Solig söndag!

Sovmorgon! Risig på morgonen och muttrade på Peo som är genomförkyld att han smittat mig.
 Men när det var sol och varmt ute fick jag upp farten.
 Har satt massor med tulpanlökar i gräsmattan med hjälp av plantrör, kört in alla utemöbelgrupper i gamla smedjan och klippt ner humlen på trappen.
Varde ljus! Hu vad det syns tydligt att det är dax att fixa till och måla om hela bron...
 Har nu käkat varmrökt lax, potatisgratäng och romsås. Löjligt gott!
 Ska tända upp i pannan och färga håret har valt en ljusare röd ton den här gången på Sandras inrådan. Lite läskigt är det!



Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Min bästa vän idag!

Plantröret är lika bra att göra hål för att sätta tulpanlökar i som att sätta tall och granplant!

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

fredag 23 september 2011

Är man en snäll flickvän eller?

Köpte detta örngott till Peo idag så han kan ha det som en liten tröst nu när jag snart reser bort en vecka!
Köpte ett boyfrienddito till Sandra.
Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Peo sa- läs den här Helgestrippen!




Han la till, så är mitt liv- varje dag, du ska bara veta det Mia.
Tydligen förstör jag fler dåliga dagar än jag vet om. Är inte det kärlek så säg?


Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

torsdag 22 september 2011

Smålandsbesök

Igår kom mina kusiner ifrån Hultsfred och käkade middag hos oss. Det var tydligen uppskattat med hemlagat efter att ha ätit pizza i en vecka. De arrenderar jakt uppe i Backe och det är inte utan att det är lite synd om dom, björnarna som var ute på licens är redan skjutna och de har inte sett en enda älg i veckan. Nu tycker jag att det är bättre att de är med som jaktgäster i vårt jaktlag nästa år och kommer och bor hos oss istället. Hur som helst var det hur kul som helst att träffa dom, det är inte varje dag det inte. Sen att jag fick ett löfte om kantareller är ju bara icing på kakan. Nu är det bara två veckor tills jag har en semestervecka och ska åka ner till småland själv. Ska ner på klassträff för niorna som gick ut 81 och fira pappa som fyller 85. Sitter just nu på bussen på väg till jobbet, dag 9 på raken men kl: 14:00 idag tar jag helg!

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

söndag 18 september 2011

Kärlek är

När jag får värma mina kalla fötter på Peos jättekittliga!

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

lördag 17 september 2011

Vardagsrum

Nej det ska inte vara byggstrålkastare i rummet! Nu är möblerna på plats nu ska vi bara boa in oss innan lampor och tavlor ska upp så de hamnar rätt. Men ärligt talat så har vi inte hunnit med att sitta därinne en enda gång sen vi möblerat det. Återkommer med foton på ett färdigt rum sen.

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

torsdag 15 september 2011

Mitt rum!

När Matilda flyttade upp på övervåningen in i Sandras gamla rum fick jag ärva hennes knallrosa flickrum. Tänkte först måla om det vitt som ju är min favoritväggfärg men man blir som lite glad åt den varma rosa färgen. Så nu har jag ett riktigt tjejigt pyssel/stryk & sy/gästrum där även Dexter och Smulan fått flytta in. Rörigt, stökigt och mysigt redan från start.



Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Skulle vatt - 88 det!

Tänk om dessa hade funnits när jag fick Sandra

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

måndag 5 september 2011

Del två av mitt köksprojekt avklarat

Nu är det målat och klätt i skåpet över diskbänken också där jag har avrinning från diskstället. Så nu blir det ingen mera disk framme på bänkarna här. Underbart att kunna gömma disken i ett skåp!

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

söndag 4 september 2011

Man borde födas med en F-skattsedel , saxat ur Vimmerby Tidning

Man borde födas med en F-skattsedel 03.09.2011 06:05


Jag ska snart bli pappa för andra gången. Det har fått mig att fundera över en sak - alla barn borde egentligen födas med en F-skattsedel.

Vår syn på entreprenörskap är väldigt underlig. Entreprenören har blivit en slags vardaglig superhjälte, som på något magiskt sätt hittar affärsmöjligheter där andra ser problem. Tusentals studenter på skolor runt om i landet försöker läsa sig till hur dessa superkrafter ska tyglas och användas. Men vad är entreprenörskap egentligen? Entreprenörskap är drivkraft, kreativitet och vilja att förändra. Att förändra sin egen situation, sin egen framtid och det samhälle vi lever i. Vart hittar du den renaste formen av entreprenöriell kreativitet? Hos barnen.

OM ALLA BARN hade varsin F-skattsedel skulle allting se väldigt annorlunda ut. Kolla bara på de barn som är 4-5 år. Ingen behöver tala om för dem vad det ska göra. De vet själva vad de ska leka, göra och pyssla med. De har en drivkraft. De är kreativa. De är entreprenörer. Men vad händer då de kommer till skolan?

Kreativitet är en mänsklig råvara och precis som alla andra råvaror måste den förädlas. Det är, vad jag anser, skolans uppgift. Skolan ska se till att alla får de verktyg och den kunskap som behövs för att förverkliga sina drömmar. Skolan ska stimulera kreativiteten. Men i stället får vi redan från lågstadiet höra att vi måste skaffa rätt kompetens för att få ett jobb. Den synen förföljer oss genom hela skolgången och vägleder oss genom gymnasieval, högskoleval och alla andra valmöjligheter skolan ställer oss inför. Det är inte kreativiteten som förädlas. Kreativiteten nöts ner. Vi får lära oss hur vi ska söka jobb - inte hur vi skapar jobb. Plötsligt måste du som föddes som entreprenör studera dig till vad en entreprenör är och hur en sådan förväntas fungera.

DEN SOM FUSKAR sig till alla rätt på provet vinner. Det är så verkligheten ser ut. Den som fuskar och kommer undan med det har ett enormt försprång. Det kanske låter fel, men vilken företagare eller entreprenör har lyckats genom att ha allting i huvudet på det sätt som skolan låter oss skriva våra prov? För företagaren och entreprenören är det viktigare att omge sig med rätt medarbetare än att ha detaljkunskap i huvudet. Den som i skolan sätter sig mitt emellan de två smartaste eleverna, som är bäst i klassen på olika ämnen, kommer att bli bäst i klassen. För han eller hon gäller det bara att tjuvkika och skriva av. Allting är möjligt. Så är det verkligen. Men du måste ha tron och modet samt skaffa de rätta verktygen och skapa den rätta omgivningen.

Nystulet är bäst. Varför ska du som entreprenör utveckla något själv? Det är både kostsamt och tar tid. Åk i stället ut och se hur andra gör. Ta till dig och gör om andras tankar och lösningar till något eget. Om du bor på landet måste du faktiskt då och då åka utanför 50-skyltarna för att hitta nya influenser. Och bor du i staden kan du lära dig massvis av att åka till fläckarna där 3G-nätet knappt är utbyggt.

VI ÄR FÖDDA till original, men många i samhället vill att vi ska dö som kopior. Det gäller att vi värnar om vår originalitet och att få omgivningen att acceptera det avvikande. Att vara konstig, unik och skilja sig från mängden är en tillgång. Det är något som för samhället och utvecklingen framåt. Det är något som alla borde värna om.
FÖR ATT SKAPA en miljö där vi bejakar originalitet måste det finnas en förståelse och ett utrymme för att få misslyckas. Vi måste förstå att skolans och samhällets uppgift inte enbart är att skapa kopior. Lyckas vi skapa en miljö som främjar folk som vågar sticka ut och göra det oväntade och där vi också faktiskt har ett visst mått av civil olydnad, kommer alla att tjäna på det. Regnar det på prästen, så kommer det att skvätta på församlingen också. Du ska vara glad ifall grannen tjänar pengar. För kan grannen, så kan du. Grannens framgång skapar möjligheter även för dig.
Det mest positiva med landsbygden är det som alla stadsbor fruktar mest. Här känner alla varandra. Alla vet vad grannen och granngrannen går för. Alla känner originalet personligen och då blir det avvikande inte något skrämmande eller konstigt. Här behöver du inte vara en kopia. I stället ser vi vem som kan bidra med vad. Som entreprenör är det landsbygdens stora fördel.

Ska du ha något gjort vet du inom fem minuter vem som kan utföra jobbet. I en storstad kan det ta veckor att hitta rätt. Du vet även vem du ska bygga en affärsrelation med, för du känner din omgivning. Du sätter dig inte och förklarar din suveräna affärsidé för vem som helst som du aldrig har träffat. Men på landsbygden, där alla känner alla, tar du din affärsidé till någon som du redan har en relation till.

BARNEN ÄR DE sanna entreprenörerna och för mig som pappa gäller det att stimulera dem till att våga vara originella, gå mot strömmen och hitta sina egna vägar. De enda tips som jag tänker ge dem är att aldrig underskatta det folkliga och att på samma sätt inte underskatta vad romantik kan göra för din business.

Vi handlar oftare med hjärtat än med hjärnan. Och hjärtat resonerar inte kring trender och coolhet. Hjärtat bryr sig om de som står hjärtat nära. Gillar inte barnen lekplatsen kommer jag inte bo kvar på campingen. Då kommer jag att välja den camping där dom jag älskar trivs.

Putte Svensson Sahlin

Hultsfredsrebellen

insändaren i Vimmerby Tidning

fredag 2 september 2011

Firat Sandra ikväll

ingen har väl missat att Sandra fyllde 23 i går?
Vi blev bjudna på middag hos henne ikväll, hon är verkligen duktig på att laga mat det var jättegott. Vi som var där var jag, Peo, Anton, och farmor Ingrid. Dexter fick följa med och fick sina presenter idag han också. Sandra är ju mandel och nötallergiker och har aldrig kunnat äta marsipantårta men har alltid tyckt att de är så fina så jag gjorde en tårta till henne med socker( tappade namnet) som ser ut som marsipan. Den var full med choklad!
Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Mitt nya köksskåp

Vi har som en stor garderob i köket där det stått en kamin förr. Vi har haft det som städskåp först och sen blev det sopsortering där i stora tunnor. Men jag tröttnade på att det var med risk för liv och lem man öppnade skåpet över diskbänken där jag har matlådor och allsköns bråte instoppat till smärtgränsen.
 Så beställde lite snickarjobb av gubben, fixade fram skivor till hyllplan som vi sågade till.
 Igår målade jag
 och idag klädde jag hyllplanen med papper som jag letat efter över hela stan.
Är det verkligen bara jag som klär mina skåp och skafferier!
 I morgon blir det flytt av matlådorna sen ska jag inhandla små plastbackar med lock att förvara saker i så det blir ordning.


Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Så sant som det är sagt!

Skylten är köpt på mormor Hildur

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

torsdag 1 september 2011

Underbara tulpaner

Tips: köp tulpanlökar i lösvikt. Just nu på Ica Maxi för 69:-/kg. Tror jag ska sätta mina med plantrör i helgen. Ser redan fram emot våren!

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Lunchar med Sandra

Mums! Räkburrito

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

För 23 år sen

Föddes Sandra och det var starten på en massa fantastiska år tillsammans med denna härliga tjej.
 Att mor och dotter som är så tighta som vi är samtidigt kan vara så totalt olika.
 Vi är varandras motsatser i så himla mycket men ändå så löjligt samspelta.
 Sandra jag känner ren och skär lycka över att vara din mamma.
 Älskar dig så mycket!
 Grattis på din dag!
 SOM du ju faktiskt delar med Dexter som också fyller år!
 Så grattis på er dag kanske är mer riktigt!




Liten Sandra som kikar fram ur spjälsängen, alltid lika pigg !!
Åh, min lilla prinsessa som vilar mitt i den värmländska skogen
Liten Dexter som nu blir 12 idag, numera grå om nosen och lite skruttig i kroppen

Hahhaaa!! vi ser ju inte så roade ut någon utav oss...


p.s
Nu är det så här att skivan har pajat i kopiatorn så jag kunde inte scanna in dem och sen hittade jag inga bebisfoton bara så där, så jag tog de jag hittade och plåtade dem med mobilen. Resultatet blev väl inte jättebra men som sagt jag är nog världens lataste bloggare, fotar och skickar mest via mobilen.....


Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon