Vi gjorde på ca 10kg potatis, 1 del kall kokt |
och 2 delar rå mals i en kvarn |
den råa potatisen hälls i en handuk i ett durkslag |
sveps in och vrids ur ordentligt, det är inget jobb för småtjejer då det är rätt tungt |
tillsätt 2 nävar salt |
och lika mycket i stora kokgrytan |
knäck ner 5 ägg |
och ca 6 dl mjöl smeten ska vara fast och inte kladda fast i händerna |
blanda om, bara att kavla upp ärmarna och ge sig på smeten |
stekt fläsk, lök och kryddpeppar är förberett innan |
blöt händerna och platta ut som en stor kaka i handen lägg i fläsket och vik om med potatissmeten |
Tada!!! en kroppkaka |
vagga ner den i kokvattnet, det är bra om man kan vara två som hjälps åt, då kan en fylla och rulla dem och den andra försiktigt släppa ner dem i vattnet |
min mamma kroppkakemästarinnan |
när de flytit upp till ytan behöver de ca 15-20 min sjudtid till |
Mums !! vi äter dem med lingonsylt, grädde och en klick smör och ett stort glas kall mjölk |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar