onsdag 7 december 2011

Frusen pepparkakaks cheesecake på Emåmejeriets småländska pepparkaksfil.

Frusen pepparkakaks cheesecake på Emåmejeriets småländska pepparkaksfil.
1 l Emåmejeriets småländska pepparkaks fil
3 dl Emåmejeriets creme fraiche
4 ägg
1.5 dl socker
4 dl Emåmejeriets grädde
1 tsk vaniljsocker
Pepparkakor
75g Emåmejeriets smör
Förbered färskosten ca 4-5 timmar innan bak
Värm upp 1 liter Emåmejeriets småländska pepparkaks fil

tillsammans med 3 dl Emåmejeriets creme fraiche till en jämn smet och max 50 grader (skall ej koka!). Sila i en handduk (och/eller durkslag) i ca 4-5 timmar.
Dela upp följande i tre olika bunkar:
1. äggulor och socker
2. grädde och vaniljsocker
3. äggvitorna vispas hårt
Vänd därefter ner allt i samma bunke tillsammans med den egengjorda färskosten.
Krossa och smula pepparkakorna slå på det smälta smöret och rör om. Lägg därefter hälften i en (gärna med en avtagbar kant) form. Fyll på med grädd- och ostblandningen. Toppa med resten av pepparkakorna.
Frys i ca 4-5 timmar. Låt gärna tårtan tina ca 10-15 minuter innan servering.
Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Inga kommentarer: