| Vi gjorde på ca 10kg potatis, 1 del kall kokt |
| och 2 delar rå mals i en kvarn |
| den råa potatisen hälls i en handuk i ett durkslag |
| sveps in och vrids ur ordentligt, det är inget jobb för småtjejer då det är rätt tungt |
| tillsätt 2 nävar salt |
| och lika mycket i stora kokgrytan |
| knäck ner 5 ägg |
| och ca 6 dl mjöl smeten ska vara fast och inte kladda fast i händerna |
| blanda om, bara att kavla upp ärmarna och ge sig på smeten |
| stekt fläsk, lök och kryddpeppar är förberett innan |
| blöt händerna och platta ut som en stor kaka i handen lägg i fläsket och vik om med potatissmeten |
| Tada!!! en kroppkaka |
| vagga ner den i kokvattnet, det är bra om man kan vara två som hjälps åt, då kan en fylla och rulla dem och den andra försiktigt släppa ner dem i vattnet |
| min mamma kroppkakemästarinnan |
| när de flytit upp till ytan behöver de ca 15-20 min sjudtid till |
| Mums !! vi äter dem med lingonsylt, grädde och en klick smör och ett stort glas kall mjölk |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar