fredag 18 oktober 2013

Koka egen!



Chailatte

Tid: Du klarar dig på 30 minuter

  • 1 liter vatten
  • 4 cm, tummetjock färsk ingefära
  • 1 1/2 kanelstång
  • 2 tsk kardemummakärnor (inte malda!)
  • 2  stjärnanisfrukter (alltså de hela torkade man köper i påsar)
  • 12 hela kryddnejlikor
  • 2 krm grovt malen svartpeppar
  • 1/2 tsk nyriven muskot
  • 9-10 påsar svart te (Earl Grey funkar utmärkt)
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det allra yttersta)
  • 1 msk god honung
  • 1 vaniljstång
  1. Koka upp vattnet och ta av kastrullen från värmen.
  2. Skär ingefäran i tunna skivor.
  3. Lägg alla ingredienserna i vattnet, rör om några varv och lägg på ett lock.
  4. Låt stå 15-20 min.
  5. Sila ordentligt och häll upp på flaska.
  6. Blanda med varm mjölk. Jag kör med ungefär 3/4 mjölk och 1/4 chaisyrup.

Skickat från min iPhone

Inga kommentarer: